Този сайт използва бисквитки за да подобри услугите и опита на потребителите. Ако решите да продължите разглеждането му автоматично приемате тяхното използване. Подробна информация

Ден на математиката в прогимназиален етап

  • Ден на математиката в прогимназиален етап
  • Ден на математиката в прогимназиален етап
  • Ден на математиката в прогимназиален етап
  • Ден на математиката в прогимназиален етап
Ден на математиката в прогимназиален етапДен на математиката в прогимназиален етапДен на математиката в прогимназиален етапДен на математиката в прогимназиален етап
14.03.2023

На 14.03.2023г. ученици от прогимназиален етап при ОбУ "Св. св. Кирил и Методий" отбелязаха Международния ден на математиката.
Техни рисунки на тема "Градът на Пи" и "Килимчето на Пи" бяха изложени във фоаето на втория етаж.
Седмокласничките Мария Петрова и Симона Вълкова откриха празника с презентация на тема "Числото Пи" под ръководството на г-жа Гинка Деспова.
Отбори от 5, 6, 7 клас провериха своите знания по математика с играта "Стани богат на знания" подготвена от г-жа Гинка Деспова и г-жа Тинка Колева.
Както знания и умения, така и стратегия приложиха състезателите в забавната игра "Блокиране".
Съобразителност, наблюдателност и комбинативност проявиха участниците и в последните две игри "Математическо бинго" за 7 клас и "Да намерим числото" за 5 и 6 клас. Игрите бяха подготвени и проведени със съдействието на г-жа Тинка Колева.
Сертификат за участие получиха всички деца, допринесли за провеждането на празника, известен още като "Ден на числото Пи".